La Chambre catalogue af Søren Behncke

Privat villa i Hellerup

- udsmykning og rådgivning



Lene Laigaard tilbyder rådgivning om investering i kunst. Mange års erfaring med at tilbyde helhedsløsninger koordineret med gallerister, arkitekter og møbelproducenter, gør os i stand til at hjælpe med at finde den rigtige helhedsløsning for dig og/eller din virksomhed. 


Odense Universitetshospital 



Kunstrådgivning om kunstsamlingen herunder opstart af Kunstråd, sortering, registrering og nyophængning af kunst på OUH matriklerne: Odense Universitetshospital, Odense; Nyborg; Ærø og Svendborg. Ialt forvaltning og håndtering af ca 3000 kunstværker.

 


Dansk Center for Partikelterapi

 

 

Michael Simpsons (UK) 535 cm x 240 cm store oliemaleri Minbar (Pulbit), 2015, er nu installeret som tiltænkt i Dansk Center for Partikelterapi, Aarhus Universitetshospital. Maleriet mimer sine omgivelser og gør samtidigt stille opmærksom på sig selv, som objekt/flade i rummet. Foran værket kan beskueren erfare Simpsons eminente håndværk, hvor hvidt ikke bare er hvidt og en stige kan tillægges mange symbolske betydninger.

Søren Behncke har udsmykket ventearealer og korridorer specielt henvendt til børnene med et fantasifuldt univers af 'eventyrvenner'. Malene Bach har skabt vægskulpturer - stålplader med lys installeret og med perforeringer, der bryder lyset. Disse udsmykker den 60 meter lange korridor hen til de tre behandlingsområder.


La Chambre catalogue af Søren Behncke

Odense Universitetshospital

- udsmykning af operationsstuer



Her ses et forslag til rumudsmykning af operationsstuer på Nyt OUH.

I samarbejde med OP-udvalget Nyt OUH, arbejder vi p.t. på at finde den rigtige udsmyknings-løsning, så rummene bliver venlige og imødekommende. I spil er blandt andet abstrakte fragmenter af kunstværker, dvs. motiver der opsættes som folier på glasvæg eller som printet akustikplader i loftet. Udover at tage hensyn til brugerne skal den rigtige løsning tage hensyn til kliniske forhold, den nødvendige funktionelle indretning etc.


Værkernes motiver er udført af 'Papfar' alias Søren Bencke, 2017.


Kapelsalen, Aarhus Universitetshospital



I et samarbejde mellem arkitekt og kunstner blev der skabt rammer for at kunsten kunne indgå på den mest optimale måde i foyer og kapelsal. Kunstnere: Marie Søndergaard Lolk (kapelsal + foyer) og Karin Nathorst Westfall (foyer).



Aarhus Universitetshospital



Hanne Nielsen og Birgit Johnsen leverede år 2017 det største stedspecifikke videokunstprojekt set i Danmark til dags dato med SNIT og FLADE / STILLEBEN. Med denne udsmykning bruger de et af hospitalets værktøjer - CT scanning til at generere deres værker. Inspirationen er hentet i det klassiske stilleben. Det største kunstværk måler 550 x 200 centimeter og gør dermed markant opmærksom på sig selv. Udover videokunst har de to kunstnere leveret folier på glas og stribebemaling af en række vægge over to etager.


I 2013 blev Hanne Nielsen og Birgit Johnsen kåret som en af de fire vindere, som vandt kunstkonkurrencen udskrevet af DNU og Region Midt med henblik på udsmykning af de centrale venteområder på Aarhus Universitetshospital.


Installationen Kurven, Cirklen og Bladet, 2016



Denne består af 8 stenobjekter hhv. i sort Diabas og hvid Thassos marmor. Alle værkerne er installeret i det nordlige venteområde af Aarhus Universitetshospital.Temaer som Ginko Biloba cirklen, elipsen, lyset og forvandlingen går igen i flere af motiverne. En poetiske stemme er på færde, hvor udsmykningen på egen forunderlig vis bidrager med en positiv distraktion, og bidrager til at skabe mening i et måske oprørt hav. Som patient eller pårørende er det naturligt at man i ventesituationen kan være ramt af stor uro. Den indre uro bliver her stille og omsorgsfyldt brudt med Sophia Kalkaus værker.


Kunststrategien i 2010 mundede ud i, at der blev afholdt en større kunstkonkurrence i år 2013. Her var Sophia Kalkau (DK) den ene ud af de fire vindere til at udsmykke fire hovedområder af hospitalet.


Marmorkirken, København



Kirkens menighedsråd har i mange år ønsket at skabe en permanent udstilling i etagen for foden af kuplen.

Lene Laigaard har i samarbejde med museumsudvalget og assistent udført et forarbejde til at virkeliggøre museumsprojektet kaldet "Marmorkirken i nyt lys", herunder at præsentere kirkebygningens arkitektoniske historie og trække tråde op til nutiden. Rådgivningen indbefattede anbefalinger vedr. samlingen, økonomi, fundraising, indretning, udvikling af koncept for museumsformidling, sikkerhedsspørgsmål mht. tyveri og brand. etc.

Marmorkirken (Frederikskirken) er et af Københavns vigtigste arkitekturmonumenter. Kirkens kuppel er Europas tredjestørste og regnes for en af de smukkeste. Fortællingen om Marmorkirken er historien om store visioner for København, om turbulente tider og et internationalt anerkendt værk, som blev til takket være flere fremsynede mæcener, en række fremragende arkitekter samt dygtige håndværkere.


Ruminstallation "TV-tårnet" af Maj-Britt Boa, Horsens Kunstmuseum, 2010

Vandet



- udstillingsprojekt på Horsens Kunstmuseum og Randers Kunstmuseum.

Projekt VANDET - var et treårigt fællesmusealt projekt. Lene Laigaard udviklede koncept og program for workshopdage, udviklede undervisningsmateriale og opgaver om samtidskunst og kuratering til målgrupperne 1 - 3. g klasser. Desuden virkede hun som gæsteunderviser  og fungerede som guide i workshopforløbet.


Yorkshire Sculpture Park, Wakefield (YSP), 2001




På baggrund af feltundersøgelser modtog YSP en række anbefalinger med henblik på udvikling af udvidede publikums-interaktionsmuligheder. Anbefalingerne lagde grunden til udviklingen af flere rekreative stiforløb, der gør det nemmere for de mange besøgende at opleve kunsten i de store park og landskabsarealer.

Desuden rekvirerede YSP en rapport med anbefalinger vedrørende udvikling af kulturen i den interne organisation. Rapporten blev udformet på grundlag af en større spørgeundersøgelse og anonyme interviews leveret af en bred gruppe af medarbejdere.

Foto:

Tony Cragg, Untitled, 2000

Anthony Caro, Dream City, 1996

Henry Moore, Draped Seated Woman, 1957-1958